teringat

8 06 2009

pic ni aku snap masa kt kg ari tu, masa otw ke pantai Melawi. sekumpulan budak2 tgh main air, dgn riang, gelak ketawa, ada yg tak pakai seluar, ada yg pakai, menyakat sesama lain..bila aku tgk keriangan diorang ni, tetiba plk aku terflash back masa time aku baya2 mereka ni (bukan bab2 yg tak pakai seluar tu..) tak pikir apa pon kan time tu. masalah..apa tu masalah. takde masa nak pikir2 psl masalah2 problem ni. yg pasti..blk skolah..gi main, lapar blk makan, sambung main blk. pastu gaduh..nangis. pastu baik blk. mlm buat homework..klu mls kang, tiru je kat skolah esok. aku dulu klu akak aku ajar buat homework, mmg aku akan nangis, bukan terharu psl dia ajar aku, tp sbb kena pulas telinga, kena bebel, kena ketuk ngan hanger. bukan aku yg tak tau nk buat, tp dia garang tak bertempat…ahuhu. tp, skrg aku sudah berjaya..pembangunan sekeliling..tetiba plk kuar lagu patriotik. aku dulu kira budak baik gak la, walau penah kena tangkap polis sbb ponteng skolah, penah bertumbuk dlm masjid time org nak solat terawih…hmm, budak2. aku pon tak tau motif apakah aku ini menulis entry ini..mungkin aku dah tua kot…(jgn gelak!!!)

this entry would sound cliche..tp bg aku, zaman kanak2 adalah indah, walau ada pahit- kelatnya.


Actions

Information

21 responses

8 06 2009
khairilmustafa

ko teringat ape ni wahai encik amri??

hahahakk

tjg malim update!

8 06 2009
haniframli

msti dlu mu dop rajin paka sua dop..hahaha

8 06 2009
fiziskandarZ

i’m laughining my lungs out reading this lol!!! yup, totally + utterly agree with u childhood memories is defo one of the best!😀 and yeah, love ur pasar siti khadijah pix! they’re awesome dude🙂

9 06 2009
cik ecah

kehkeh.. ingat bab mandi sungai tak pakai seluar baju..hehe

9 06 2009
LITTLESTARS

ZAMAN KANAK2 ADALAH SATU ZAMAN YANG AMAT MEGEMBIRAKAN AKU…
WAKTU TU AKU TAK TAU APA ITU SEDIH,SUSAH,KECEWA…. YANG AKU TAU KEGEMBIRAAN…. BILA KENA MARAH BARU NANGIS…. HUI,ALANGKAHA INDAHNYA WAKTU ITU… IA TAK MUNGKIN BERULANG KEMBALI….

9 06 2009
FarEast

aku terasa pic ko ni idup wei!

9 06 2009
mkhalidibrahim

pic ni best gle cak..& sgt setuju dgn tulisan ko cak! =]

9 06 2009
tutcute

Assalamualaikum wbt🙂

1. pic yg berjaya mengimbaukan kenangan silam. i like.
2. btol, zmn kekanak adalah paling enak.
3. aku dulu pun suka mandi sungai. best.

9 06 2009
Hafizally

ske oo tone kaler nie…cmne buat….

9 06 2009
tukangbuatsushi

hehehe…
ooo dlu mase kecik abg amri mandi sungai xpakai sua ek?
wakakaka…
thanx sbb xsoh aku drive mse ondaway balik kl…
blh gak aku tido kt blkg…
hahaha…

10 06 2009
Syaidul

salam cak,
masa bersunat dulu masih ingat tak? he he jangan marah…

10 06 2009
Syaidul

salam cak,
masa bersunat dulu masih ingat tak? he he jangan marah.

10 06 2009
Ushar

Memori tu menandakan ko dah patut kawen….dah “cukup umo dah tu”….hahahahaha….(joking)…
Aku mmg suka wide lense sbb efect dia mmg dramatik…..aku suka entry kelantan ko tuh….keep it up dude!

10 06 2009
Ouled Kenitra

bro, saya suka la ngan kaler gambar tu. saya dah cuba bbrp kali nak dapat kaler camtu tapi masih blm berhasil. apa setinng yg dipakai ye?

Entryku kali ini;

Masuk ke hutan berbaju celoreng
Pelanduk lalu di depan mata
Bising umpama bertih digoreng
Dilapang sasar beradu kita

10 06 2009
wawa

Cak g ler carik gmbar lama kau time kecik2 tu…nak gak haku tgk….
Re: ritu haku shoot gambar profile ngan kerul..guna umah dia as studio..kau duk situ ker?

10 06 2009
GLizZY

~Hehe, nice entry beb..
Mmg best la plak terigt zaman kanak2 ni kn, aritu pn aku jmp blk bdk2 sekolah lama.. Huh, cerita zaman sekolah la apa lg.. Macam2..

(,”) Merci..

10 06 2009
aie

haha gambar lu lawa gile la cak

gua jeles rasa cam nak pelempang je muka lu

haha

13 06 2009
cik bedah

waaa lawa gmbr ni..cane nk wat ekk…. ajar kan la…

bile baca n tgk gmbr tu..teringt jaman kecik2 dulu…mndi sungai..blk kena rotan… sume org pernah rs bnd yg sama kan..klu dak2 skrg mst x pat kan….

15 06 2009
syuksharkawi

like the moments you captured dude🙂

http://whitesideterritory.wordpress.com/

16 06 2009
rahami

aku ske gambar nie..

5 11 2010
cik mAss

woah…tetibe aku tergelak bila baca entry ni!
dah berabad rasanye aku tak check-out fp ko…tau2 dah pindah ye???
hmmm…usia itu cuma angka…digit2 yang saban tahun meningkat naik (bukan menurun dan menaik macam lif)
memori indah zaman kanak2 tu tetap mengusik jiwa…cuma kita takkan dapat mengembalikannya walau bagaimana cara sekalipun…kita adalah pengembara melalui rentasan masa…
~live life!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: