china day 4 : Xingan – Guilin

12 03 2009

ehem2..sambungan travelogi China.
Day 4, still kat Xingan.Pepagi lg kitrg berjimba ramba di Merryland Theme Park. Theme Park ni takde la sebesar Genting pun, tp kira best jgk la. masa kitrg masuk tu takde org pon, yela pepagi org lain stil tido kitrg dah masuk dah. so tak pyh ssh nak beratur kalau nak main..hehe. tp atas nasihat doktor, aku tak main pon yg ganas2. kalau yg sepoi2 bahasa, ringan2 aku main la..ahuhu. gambarajag saperti dibawah.












*boss aku menunjukkan isyarat bagus setelah melakukan pusingan ketiga berturut2.

*member aku (jacob) sempat buat bungee jumping ni. gua respek kat lu bro.




*sekali lg aku melompat bak org gumbira sebelum blah.

sampai tghari je kat theme park tu. kitorg kena gerak ke Guilin plk. otw tu sempat la singgah kat masjid kat situ. very old and ntah..tak nmpk mcm masjid. gmbr kat atas tu adalah entrance ke masjid. tak masuk dlm pon sbb masa kitrg sampai tu ada kematian. and menareknya..wanita muslim yg ada kat masjid tu pakai kopiah!!
sempat jugak singgah di kilang buat sutera. sutera yg dihasilkan mmg pure dan agak mahal. tgk aje la. igt nak beli boxer sutera, tp takleh pakai sutera plk..huhu. sedikit gambaran. aku melepak kat luar je tgk sekeliling sbb agak penat.


then proceed to Guilin. b4 that kitrg singgah kat kilang pisau, utk army. takde gmbr pon. takleh amek gmbr, member aku kena baling ngan pisau sbb dia curi2 amek gmbr..huu nasib baik aku tipu, kalau tak tak tau la apa jadi..ahuhu. malam kat Guilin kitrg gi tgk teater. mmg best. ada akrobatik, shoalin, menari2, gayut2, silap mata. mmg best. sempat amek gmbr ngan Gong Li, tp takleh letak kat sini. dia tak bg letak..dia srh aku tampal kat bilik tido aje..hehe.

nantikan sambungan hari kelima plk ya. until then..stay tuned.

layan..
-cak.


Actions

Information

21 responses

12 03 2009
Syaidul

Jauh perjalanan luas pemandangan. Teruskan berkreatif.

12 03 2009
azurachan

Itu gambat fokok.
I like!

12 03 2009
jeme

tak puah ati la kawe nge demo..doh la bleh g derak…amek gmbr comey2 plop tu

12 03 2009
tutcute

oh ada sambungan lg ke?
aku lom abis jeles lg, ko dah letak sambungan. wah makin hangin.
hehe…
ala, aku juga mau travel. kan best kalo keje aku adalah travel sahaja…

12 03 2009
saNi

penceritaan disuLam eLemen kreatif anda sgt meruntun jiwa ini…huwaa jeLes kawe..uhuu how to be creative ek..pics anda cung..gempak n ade styLe.. BesT BesT.. jom mengembara…

12 03 2009
meorjay

Salam encikcak
Abg meor sihat2 je macam biasa, cuma agak bz dengan wed photography.
Wah! Gambar2 yg dipamerkan sudah cukup membuatkan abg meor rasa teruja.
Tapi..tapi..tapi..bilalah agaknya dapat nak jejak kaki kat negeri china.
Kot la dpt tempahan table size custom album tujuh lapan bijik dari owg kaya, barulah tercapai impian ehehehe

13 03 2009
punk5hitam

syok aja aku layan pix2 hang cak…aku x pernah ke obersea ni jadi tumpang seonok tgk pengalaman kwn la…makin mantap ko cak..salute

13 03 2009
fareezkario

demam aku tgk gamba2 demo nih..terujo sungguh..huhu
kawe teringin bena nok g tempat ore nih..apa kan daya..poket berhabok..huhu
bilo nok outing nih?kawe punyo camera dah berhabok nih..huhu

13 03 2009
PeqGarage

nice pics…
besh2..
bilo nk ajok kawe g skali nis..
hehehehe

15 03 2009
syuksharkawi

best…aaaa…biler nk travel lg nii

http://whitesideterritory.wordpress.com/

16 03 2009
Zara~AB

wei cak, tak try ke process sutera tue? kena tarik ramai2 kan at every edges. hehehe. i did last time, abis koyak! hahaha. failed betul!

16 03 2009
tukangbuatsushi

gmbr sutera tu aku suke…
yeay!!!

17 03 2009
kha-men

cun gilos!
gmbr rollercoster tu bes!

17 03 2009
johnbean

comel2 lah budak2 ni…geram pulak tengok..nice shoot

17 03 2009
mkhalidibrahim

mmg layan cak! best2! =]

p/s: aku teringin nak wat bungee jumping gak!

18 03 2009
wawa

Cak…rupanya kau da pindah umah yer…kat sini lak ekau yer…kau g china oliday ker kerja cak…

20 03 2009
cik ecah

saya suka itu kepompong-kepomponggggggg~

22 03 2009
mister clique

memang cantik r gambar lu bro..
sudut, cahaya n warna memang ngam~

12 04 2009
mshafie

bukan main jeles lagi aku melihatnyer

6 10 2010
j_crow

bungee jump in china was a real gud experience for me !
tx bro for de beautiful shot

10 10 2010
cak

welkam. really respect u la bro. very brave one.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: