China day 3 : Yangshao-Lipu-Xingan

20 02 2009

day 3..pepagi lg after b’fast kitrg dibawa menyusuri Li Jiang (Sungai Li) dengan bot, which is it famous for its picturesquare landscape and i just wish i had a wide lense with me..huhu. gunung2 yg melatari horizon amat cantik. aku expect nak tgk sunrise, tp tak kesampaian pasal mentari tak kelihatan. gambarajah spt berikut.





we had a litle surprise for our boss. aku pon tak tau ada surprise ni hinggakan aku pon tak pasal2 ter-seprais sama. hepi birthday to her..!!

sesudah mudik ke jeti, kami di sepraiskan plk oleh boss kami. dia belanja naik tuk-tuk..hehe. takde dlm aturcara pon sebenarnya. best gak naik tuk-tuk..ahuhu.




after lunch, kami dibawa menikmati hidangan pelbagai jenis teh. mmg mcm2 jenis..aku nak sebut pon tak ingat dah. yg aku tau kat teh boh aje. masyarakat china mmg terkenal dgn adat dan budaya mereka. nak prepare teh pon ada step2 tertentu, nak pegang cawan yg cinonet tu ada cara tertentu, nak minum pon ikut jenis teh, lain teh lain cara minumnya. baru boelh menikmati keenakan teh tersebut dgn jayanya.


selepas masing2 dah kembung ngan teh, we proceed to Xingan and check-in kat Merryland Resort Hotel, 5 star hotel and soooo nice. hotel ni bersebelahan ngan Merryland Theme Park. takde xtvt so kami pon beramah mesra ngan pemandangan disitu..









after dinner we decide to go kalaoeke..murah saja, lebey kurang rm15 with soft drinks, nyanyi sampai pecah anak tekak. jgn tak tau, lagu new boyz, sudirman, kak ramlah ram pon ada…hahaha. sekian utk waktu ini. wassalam.

layan..
-cak.


Actions

Information

23 responses

20 02 2009
ouled kenitra

ohhhh dalam sebulan daku tak aktif sampai ke china dikau berjalan ye

Entryku kali ini

Malam-malam memasang lukah
Berhati-hati ditengah jalan
Daku kembali mengatur langkah
Mengejar hari-hari yang jauh ketinggalan

20 02 2009
haniframli

pix teh n teko 2 sgt santekkk
pix mu hok dok 2 pn style
pix hok ney pn style
pix hok 2 pn style..
yg ney pn style..
dr ats smpi bwh pn style..
sume styLEEEE la…

cayala boh!!!

20 02 2009
fareezkario

chare siot gbr2 demo..
dengan perasaan jelesnye kawe memuji gbr2 demo nih..
meme superb duperb..walabangbang!!

20 02 2009
saNi

asTaLaBisTa…wondeRPeTs..woNDeRFuL..FaNTasTika..MaGiKaL sey… BomBasTik yabeDa BEDu.. semua semua 1st choice.. terutamanya:picha 1,3 ,teko n tuk2 cam zum out tu n ade picha mu @tuk tuk

20 02 2009
azurachan

Orang kata menuntut ilmu sampai ke negeri China..
But you.. berkaraoke pun sampai ke negeri China.
Muhuhuhu..

21 02 2009
syaidulazam

wah…org kelantan di negeri cina, kemain lg…

21 02 2009
PeqGarage

ajok kawe etek kalu g obersi…
hehehehe

22 02 2009
jeme

er, sejuk dih di cino
>>kawe dok hebak mano pon..demo lg hebak bleh g cino..kih kih

22 02 2009
Zara~AB

gambar en cak sorang tue mmg kacak giler! hahaha! minum pu-erh tea la tue kan! sampai kembong perut. hehehe.

22 02 2009
khairilmustafa

hahaha

ko po tersurprise bro??

haha

cantik weh

jeles aku

22 02 2009
tukangbuatsushi

aku vote utk 1st pic…
scene yg sgt rare bg aku…

22 02 2009
mkhalidibrahim

wooohooo! best gile cak! dengan elemen photojournalism combine camwhoring yg sempoi..maka gamba2 anda sgt terbaik! superb! aku suka sume cak! ;D

22 02 2009
groovunction

power la bro nih…
toche sifu ajar teknik bergambar yg hebatt….
ada jgk nih pics aku..
hahahhaa

hoyehh hoyehhh

23 02 2009
ecah

bunga tu leh wat ulam dok… gebu molek tgk..huhu

23 02 2009
saupix ahmad

yaaa… gambaq encik cak yang sorang tu memang kacak gilos.. bleh jadik model sambilan nih.. hehehe😛

apa-apa pun aku suka suma pixs dari mula sampai abes😀

23 02 2009
namakudino

nice pic bro..teh n teko tu memang nice giler…ehe ☻

23 02 2009
cak

thx bro..letak la link ko sekali, senang aku nak ziarah..hehe.

23 02 2009
mshafie

bukan main seronot lagik berjalan2…

betullah..kalau guna wide lense pasti lagi menarik..btw, gambo tetap best!

23 02 2009
Mazri Rock aka Perambat

smart la gambar ko kat tepi sungai tu..cam ahli wushu yang menunggu sesi latihan je..hehe

23 02 2009
aie

reflection tu chare bai!!!

26 02 2009
cik zati

ohooo koleksi gambar yang terbaik..jalan-jalan sempat kumpul gambar yang mengujakan!! hehe..

thanx laa sbb share moment2 menarik kat China..tak berkesempatan nak pegi..tengok gambar pon jadi ler😛

hampir kesemua gambar laa best!! tengok banyak kali pon x dapat..mmg terbukti banyak tempat menarik kat sana kan =D

TAPI PIC PALING FAVORITE..#6 DARI BAWAH!! TERRBAIKKKK!!!!😛

28 02 2009
anephan

huhuu…lame xbuka page demo wei…
sedapnyer g derat2…
nice capture…mace sedapjah demo duk tepi sugai tue…

4 03 2009
tutcute

1 : pics yg cantek🙂
2 : aku suka oversea pics.
3 : jeles x dpt join.
4 : bestnye karaoke di sana. huhhuhuhu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: