China Day 2 : Guilin – Yangshao

16 02 2009

hehe..hari kedua. Setelah bermalam di Guishan Hotel di Guilin, kami gerak ke Yangshao. aturcara agak padat hari ni. first place yg kitorg gi adalah dipanggil Shangri-La. bukan hotel tapi taman tasik la kot. very nice place. kami menaiki boat menyusuri tasik or sungai, menikmati persembahan kaum minoriti sepanjang sungai, pemandangan memang cantik. inilah gambaran yg tak seberapa yg sempat dirakam oleh ku..huhuii.










then proceed to Silver Cave. Gua yang penuh warna-warni. batu2 gua yang seakan kilatan perak terserlah disimbahi neon pelbagai warna. inilah gambaran2nya..







after lunch kitorg dibawa menyusuri sebuah tasik (aku lupa namanya) yg airnya jernih tak ingat. atas rakit tu kitorg dihidang ngan teh yg mmg sinonim ngan masyarakat kat sini, dan juga dendangan lagu rakyat oleh seorang gadis minoriti. menariknya penumpang rakit lain perlu membalas setiap nyanyian, dgn lagu rakyat kaum mereka. kitorg belasah je nyanyi lagu d’loyd..kuikui. juga pertunjukan menangkap ikan oleh burung (comorant bird). lihat gambaran2nya..bateri kamera aku dah nyawa2 ikan time ni, lupa nak caj.





sebelum blah aku melompat2 keriangan..hakhak. belah mlmnya kitrg dibawa menyaksikan “largest natural landscape performance in the world-impresion Sanjie Liu”. mcm teater la kot, dibuat atas air. sound system and lighting yg superb. mengikut tour guide kitrg, performance almost every nite by more than 300 talent…huhu.

pulam ke hotel (soveriegn Hotel) dan berjalan2 sekitar West Street. mcm danau kota la kot. byk barang2 yg best kat situ and kena pandai bargain. blk hotel pengsan sekali lg. kesejukan menyebabkan aku keselsemaan..uhuk2. dah baik selsema nnt aku upload lg ya…stay tuned. uhuk2.

layan..
-cak.


Actions

Information

15 responses

16 02 2009
azurachan

Daku pun melompat kegeriangan melihat gambar-gambar di atas..
Sejuuuuuuuuut je mata memandang..

p/s: I dah migrate ke wordpress. muhuhu

16 02 2009
tutcute

aku. jeles.
padamu.

17 02 2009
saNi

yup..jeLes paLing tepat..uhuu memang cooL memang gempak memang best..kaLer2 cantik n ade rase feeL kesejukan itu..sewius best..nanti kita gi korea Lak..eheha

17 02 2009
Mazri Rock

cool la gambaq dlm gua tu…sangat cantik beb…byk berjalan luas pemandangan

17 02 2009
syaidulazam

oh encik cak pindah sini aa…
bestla dapat menyelami kembali kreativiti anda
salam.

17 02 2009
aie

suvenir aku jangan kau lupa cak

haha

17 02 2009
FarEast

aku nak t-shirt … hahah … ko travel br la aku tgk entry ko penuh pics … hehe

17 02 2009
rahami/Uncle amy

gambar china ko mmg cool bro.
terbaik.
aku ske tgk..
hohoh.
aku tgk ko pn da mcm org sane je
huhuhu

17 02 2009
haniframli

santekkkkknye!
teruja gile aku…
sume santek

18 02 2009
Zara~AB

guilin are really femes of landscape dia! sngt2 cantik. jeles nya. i’ve heard about the last performance tue!

18 02 2009
Hafidzkamaruddin aka HPP

kenapa cantik sgt cina ni? ke gamba ko yg cantik? nk souvenir beb!

19 02 2009
saupix ahmad

wah.. encik cak.. jauh betul perjalanan..

gambar2 plak “terbaik”..

jeles betoi.. bila la nak merasa pi jenjalan macam nih..🙂

19 02 2009
Littlestars

oooooooooooooooooooooooooooooooo g cina tak cakap…
mana ole2????

20 02 2009
syuk

gilerh best dow dpt g sane
classic abes

1 03 2009
kuey-san

amboi cak, g china x ajak ;P

huhu.

cantek pic..

best ehh jalan2..

nk g jugak laa..

tgh korek lubang..

cari duitt

;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: